Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 12, 2005

Kermit wordt vijftig



Opper-Muppet Kermit wordt volgende maand vijftig. Voor die gelegenheid wordt 'The Muppet Show: Season One', een box met vier dvd's, uitgebracht. Ook de nieuwe Muppet-film komt op dvd uit, maar vanaf september begint een heel jaar met Kermit-feestelijkheden.

Kermit de Kikker maakte met zijn schepper Jim Henson in het midden van de jaren vijftig zijn televisiedebuut in 'Sam and Friends', een show van een locale zender in Washington. De echte doorbraak kwam echter op het einde van de jaren zestig in de televisiefilm 'Hey Cinderella' en de reeks Sesamstraat.

Wereldberoemd werd de kikkerpop echter als hoofdpersonage van 'The Muppet Show', die oorspronkelijk werd uitgezonden tussen 1976 en 1981. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Kermit brengt Buena Vista Home Entertainment een box uit met vier dvd's waarop de 24 afleveringen van het eerste seizoen van 'The Muppet Show' zijn samengebracht.

Muppet-fanaten vinden in de box ook de pilot van het programma en een demo waarmee Henson zijn programma aan televisiezenders probeerde te verkopen. Die werd volgens Buena Vista nog nooit eerder vertoond. Eerder dit jaar werd ook al de televisiefilm 'The Muppets Wizard of Oz' uitgebracht. Die is nu eveneens op dvd verkrijgbaar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home