Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 11, 2005

Tsjechen bouwen mee aan Airbus


De Tsjechische vliegtuigbouwer Aero Vodochody heeft een overeenkomst getekend met European Aeronautic Defence & Space (EADS) voor de levering van onderdelen voor EADS-dochter Airbus. Vodochody hoopt in de toekomst de samenwerking nog te kunnen uitbreiden.

"Vodochody-woordvoerder Vitezslav Kulich had het daarbij over een contract van verscheidene honderdduizenden euros, maar weigerde precieze details te geven over de financiƫle kant van de overeenkomst," meldt het persbureau Associated Press.

Kulich weigerde ook meer gegevens vrij te geven over de onderdelen die Vodochody zou assembleren voor de Airbus A320 en A340. Hij zei wel te hopen dat zijn bedrijf met Airbus een groter contract zou kunnen afsluiten wanneer de huidige overeenkomst eind dit jaar afloopt.

Kulich voegde er aan toe dat de huidige samenwerking als een test moet worden beschouwd, maar er alle vertrouwen in te hebben dat Vodochody daarin met vlag en wimpel zou slagen.

Eerder dit jaar sloot het Tsjechische bedrijf ook een overeenkomst met Boeing voor het leveren van onderdelen voor jachtvliegtuigen tussen 2006 en 2010. Een gelijkaardig contract was eerder tussen beide ook al afgesloten in 2001.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home