Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 04, 2005

Telewerk leidt tot kostenbesparing


De Verenigde Staten tellen op dit ogenblik ruim negen miljoen telewerkers. Steeds meer wordt daar gebruik van gemaakt, want zowel de werkgever als de medewerkers zien er de talloze voordelen van in. Voor de bedrijven is het in belangrijke mate zelfs ook een middel tot kostenbesparing.

"Werknemers hebben meer verbindingsmogelijkheden met het hoofdkantoor dan ooit voordien," schrijft Nisha Ramachandran in het magazine USNews. "Ze nemen niet alleen van thuis uit contact op, maar ook vanuit luchthavens, café's en zelfs taxi's. Dat betekent echter ook dat de baas zijn medewerkers altijd kan bereiken, waar en wanneer ook. Maar telewerk heeft zowel voor de werknemers als voor het bedrijf positieve resultaten."

Jongere werknemers zijn het volgens Ramachandran gewoon om hun eigen werkschema op te stellen en constant aan het hoofdbureau gekoppeld te zijn. "Werkende ouders beginnen het ook handig te vinden om de flexibiliteit te krijgen om de kinderen op school op te halen of een boodschap te gaan doen," benadrukt ze. "Ook de werknemers zien de voordelen en dat zijn niet alleen tevreden werknemers."

Door telewerk zijn de kantoren minder bemand, waardoor bedrijven kunnen besparen op immobiliën en infrastructuur. "In een recent onderzoek bij een aantal grote ondernemingen kwamen onderzoekers van Jones Lang LaSalle tot de vaststelling dat 37 procent van de werknemers telewerk als het meeste renderende besparingsmiddel beschouwt," zegt Ramachandran nog.

Sun Microsystems voerde tien jaar geleden zijn iWork-programma door. Sun was immers tot de vaststelling gekomen dat 35 procent van de kantoorruimte constant ongebruikt bleef. Daarom kregen medewerkers de kan om buiten de kantoren te werken. Vandaag is meer dan de helft van de 30.000 Sun-medewerkers betrokken bij het programma. "Dat heeft Sun
op vier jaar tijd trouwens 250 miljoen dollar laten besparen," merkt Ramachandran op.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home