Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 03, 2005

Robinson opnieuw op stap in de ruimte



Er is een reële kans dat astronaut Stephen Robinson vrijdag een vierde keer in de kosmos op wandel kan gaan. De NASA overweegt immers nog bijkomende herstellingen aan Discovery te laten uitvoeren.

Robinson kreeg het bericht woensdag na zijn derde ruimtewandeling en amper pas opnieuw binnen in het International Space Station. De vluchtleiding was immers tot de vaststelling gekomen dat er thermisch doek onder een raam van de cockpit van Discovery was losgeraakt.

Gevreesd wordt dat dit doek bij de terugkeer in de dampkring verder zou kunnen losraken en op de shuttle terecht zou komen, waardoor er grote en gevaarlijke schade aangericht zou kunnen worden. Donderdag zou beslist worden of het gevaar reëel is en dus een ingrijpen van Robinson nodig zal zijn.

Robinson was woensdag al zes uur buiten het ruimtestation. Daar moest hij onder meer twee stukken textiel verwijderen van de buik van het ruimteveer. Hij moest tijdens zijn tocht bijzonder voorzichtig tewerk gaan om niet nog meer schade aan Discovery aan te richten.

De vluchtleiding stelde dat een nieuwe ruimtewandeling onwaarschijnlijk is, maar dat verdere analyse duidelijk moet maken of de shuttle veilig genoeg is om maandag terug te keren naar de aarde.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home