Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 03, 2005

BASF verwacht grotere winst



Het Duitse chemieconcern BASF heeft het voorbije kwartaal een omzetstijging van drie procent gerealiseerd. Dat heeft het bedrijf woensdag bekend gemaakt. Dat positieve resultaat doet de winstverwachting voor het hele jaar gevoelig stijgen.

De groei van de voorbije drie maanden is gebaseerd op een grote vraag naar BASF-producten, waardoor het Duitse bedrijf zijn prijzen met dertien procent kon verhogen. Het BASF-aandeel steeg met meer dan één procent tot 61,08 euro en heeft daarmee nu een recordhoogte bereikt. De omzet steeg tot 10,6 miljard euro, terwijl de winst een stijging kende tot 1,7 miljard euro.

BASF zegt nu te verwachten op jaarbasis een duidelijk grotere omzet en grotere winst te zullen realiseren dan oorspronkelijk werd vooropgesteld. Analisten verwachten dat die trend zich ook volgend jaar nog zal doorzetten.

BASF-topman Jürgen Hambrecht waarschuwd echter voor het derde kwartaal. De zomerperiode zal ook dit jaar volgens hem weer voor een verflauwing van de resultaten zorgen. Vorig jaar was dat echter niet het geval, maar bleef er een constante vraag naar BASF-producten.

In de Verenigde Staten - in het verleden een probleemregio voor BASF - kende de winst een stijging met twee derden tot 351 miljoen euro. Dat heeft volgens het bedrijf veel te maken met een herstructurering. Die moet ervoor zorgen dat BASF 250 miljoen dollar zou kunnen besparen. Die doelstelling heeft het bedrijf nu één jaar voor de deadline gehaald.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home