Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 02, 2005

Hackers hebben geen tweede zit



In de zomer moeten bedrijven extra aandacht hebben voor de veiligheid van hun IT-infrastructuur. Dat heeft onder meer te maken met de schoolvakantie. Dan hebben studenten immers meer vrije tijd en die wordt door een aantal onder hen gebruikt om virussen en andere online problemen te verspreiden.

"Het Belgisch bedrijf BlueBackUp, leider op het vlak van online back-up, stelt vast dat bedrijven in de zomerperiode meer risico's lopen met hun IT-infrastructuur," aldus het magazine Computerworld. "Een efficiƫnte, geautomatiseerde en goed georganiseerde back-up is voor bedrijven in deze periode dus meer dan ooit een absolute noodzaak."

"Iedere zomer is er een piek van IT-bedreigingen," vertelde BlueBackUp-oprichter Philip Wittman aan het magazine. "Wij raden bedrijven aan om extra waakzaam te zijn en geven hen de raad, als ze niet over een online back-upsysteem beschikken, hun gegevens nauwgezet en volgens de regels van de kunst te bewaren tijdens de zomermaanden."

Er zijn volgens BlueBackUp verschillende oorzaken voor de stijging van IT-bedreigingen in de zomer. In eerste instantie wordt daarbij verwezen naar de IT-studenten, die dan meer vrije tijd hebben. "Die wordt door een aantal onder hen gebruikt om malware te schrijven en te verspreiden," aldus nog BlueBackUp. "Tegelijkertijd zijn bedrijven in deze periode vaak onderbemand, waardoor back-up procedures minder strikt worden opgevolgd en toevertrouwd worden aan personeel dat hierin niet is gespecialiseeerd.

Dat leidt volgens het bedrijf tot een duidelijke stijgen van het aantal virusbesmettingen, soms tot een verdrievoudiging. BlueBackUp voegt er aan toe dat ook het fenomeen van interne piraterij niet mag onderschat worden. "Werknemers kunnen van de afwezigheid van de directie of hun managers gebruik maken om vertrouwelijke documenten in te kijken of zelfs te stelen," aldus nog Wittman in Computerworld.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home