Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 01, 2005

Negen tot vijf is zinloos



Een uurregeling van negen tot vijf levert niet de meest productieve werknemers op. Een rapport van het Britse onderzoeksbureau Your Communications moet tot de conclusie leiden dat de beste prestaties geleverd worden van zes uur 's ochtends tot drie uur 's namiddags.

De onderzoekers merken op dat slechts twintig procent van de werknemers zegt de beste prestaties te leveren na drie uur 's namiddags. De helft was van mening het best van thuis uit te kunnen werken. "Werknemers flexibele uren toestaan zou dan ook wel eens de productiviteit kunnen opdrijven en de economie ten goede kunnen komen," aldus Your Communications.

Paul Lawton, woordvoerder van Your Communications, voegde er aan toe dat de meeste werknemers ervan overtuigd zijn dat ze het efficiƫntst zijn wanneer ze op verschillende tijdstippen van de dag kunnen werken. "Werknemers doen er in hun eigen belang dan ook goed aan flexibele werkvoorwaarden aan te bieden," meent Lawton. "Niet alleen zullen hun werknemers productiever zijn, maar ook een grotere loyaliteit krijgen."

In Groot-Brittanniƫ hebben werknemers met kleine kinderen of andere verzorgende taken het recht om flexibele werkuren te vragen. Bedrijven zijn niet verplicht om daar op in te gaan, maar moeten bij een weigering wel een gefundeerde reden opgeven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home