Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 01, 2005

Publiek lust Atkins niet meer



Atkins Nutritionals, het bedrijf achter het beroemde dieet, heeft aan de Amerikaanse rechtbank een concordaat aangevraagd. Het voedingsbedrijf zou in financiële problemen zijn geraakt door een dalende vraag en een groter wordende concurrentie op de dieetmarkt.

Het Atkins-dieet, gebaseerd op het onderzoek van de arts Robert Atkins, promoot het eten van proteïnes in plaats van koolhydraten. Het bedrijf, opgericht in 1989, kende de voorbije twee jaar een enorme populariteit. Het werd zelfs verantwoordelijk geacht voor het faillissement van een aantal pasta- en bakkersbedrijven.

In de tweede helft van vorig jaar begon de vraag echter te dalen. Bovendien verschenen er talrijke concurrenten op de markt. Dit had tot gevolg dat het bedrijf verplicht was te herstructureren. Ook het management van het concern werd in die periode vervangen.

Het bedrijf bezat eind vorig jaar activa ten belope van 301 miljoen dollar, maar de passiva waren opgelopen tot 325,1 miljoen dollar. Bovendien moest in de jaarbalans een verlies van 340,9 miljoen dollar ingeschreven worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home