Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 03, 2005

Duitser Reiter met Atlantis naar ISS?


De Duitser Thomas Reiter zou de eerste West-Europese astronaut kunnen worden die voor een langdurige missie naar het International Space Station (ISS) zou gestuurd worden. Een beslissing daarover zou volgens het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos genomen worden tijdens de MAKS-Airshow in Moskou.

De MAKS-Airshow heeft plaats van 16 tot 21 augustus in Zhukovsky. Roskosmos-directeur Anatoli Perminov stelde dat hij daar met andere leden van het European Space Agency (ESA) zou bekijken of er met de missie van Reiter al dan niet zou doorgegaan worden.

In dat geval wordt de Reiter de eerste West-Europese astronaut die voor een langere termijn in het ruimtestation zal verblijven. Normaal zou hij met het Amerikaanse ruimteveer Atlantis naar het ISS gebracht worden.

De problemen met het ruimteveer Discovery doen echter vragen rijzen of de eerstvolgende lancering van Atlantis, gepland voor volgende maand, wel op de kalender zal blijven staan. Volgens de Roskosmos-topman zijn er geen aanwijsbare redenen die een uitstel noodzakelijk zouden maken. Maar hij voegde er aan toe dat het aan de NASA is om te beslissen of de lancering zal plaats hebben zoals gepland.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home