Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 04, 2005

Formule 1 houdt stop in Rotterdam



Dit weekend houdt het F1-cirkus voor een tussenstop in Rotterdam. De racewagens komen dan in actie voor een demonstratie in centrum van de Nederlandse havenstad. Het evenement vormt een onderdeel van het programma 'Rotterdam, Europese Sporthoofdstad'.

Behalve de nieuwste Formule-1-wagens, vallen er ook oudere exemplaren
te bewonderen. Zo maakt het Classic Team Lotus zijn opwachting met de racewagens van onder meer Mario Andretti, Graham Hill, Emerson Fitipaldi en Nelson Piquet. Nelson Piquet Jr. geeft er een demonstratie in de Lotus 101 waarin zijn vader grote successen boekte.

Ook wordt er aandacht besteed aan andere takken van auto- en motorsport. De Nederlandse piloot Jan Lammers verschijnt er met de Dome-Judd waarmee hij meedeed aan de 24 uur van Le Mans. Daarnaast zijn er de historische Grand Prix-motoren en trucks en auto's uit de Dakar Rally te zien.

Verleden jaar werd in het centrum van Londen een eerste F1-demonstratie gehouden. Het evenement lokte toen 375.000 toeschouwers. Het evenement van zondag past in het kader van 'Rotterdam, Europese Sporthoofdstad'.

Het gebeuren kan grotendeels gratis bijgewoond worden. Wie een plaatsje op de tribune aan de Coolsingel wil, betaalt 60 euro. Toegang tot de paddock kost 25 euro.

Het parcours is uitgetekend langs Coolsingel, Hofplein, Goudsesingel, Mariniersweg en Blaak. De demonstratie heeft plaats tussen 13 uur en 16.30 uur. De organisatoren rekenen op 300.000 bezoekers. De straten in het centrum worden voor het verkeer afgesloten. Daarom wordt aangeraden om met de trein naar Rotterdam te reizen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home