Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 05, 2005

RIFD voor grote doorbraak?


De RFID-technologie zal dit jaar in de Verenigde Staten een enorme groei kennen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse bureau AMR Research. Een overgrote meerderheid van het bedrijfsleven is van plan om dit jaar nog te onderzoeken hoe de RFID-toepassingen in de onderneming kan ingeschakeld worden.

"Analisten voorspellen dat de markt van RFID in de nabije toekomst gevoelig zal toenemen," stipt het magazine Automatiseringgids aan. "Momenteel werkt nog maar 8 procent van de Amerikaanse bedrijven met RFID, maar de verwachting is dat het gebruik van deze technologie de komende jaren fors zal stijgen. Uit onderzoek van AMR Research blijkt dat bijna 70 procent van de Amerikaanse bedrijven voornemens is nog dit jaar te onderzoeken hoe ze RFID kunnen toepassen."

Een deel van de bedrijven wil dit jaar met een proef beginnen of start met de daadwerkelijke implementatie. "Het overgrote deel van de ondervraagde ondernemingen is van mening dat ze met behulp van RIFD beter kunnen voldoen aan de eisen die de overheid aan hun bedrijfsvoering stelt," zeggen de onderzoekers.

Opgemerkt wordt dat de bedrijven het tegelijkertijd echter niet makkelijk vinden voor zichzelf te becijferen hoe de RFID-technologie kan worden terugverdiend. "Toch toont de RFID-markt een gezonde groei zien," aldus nog AMR. "Amerikaanse bedrijven besteden momenteel gemiddeld 548.000 dollar aan RFID. Dat bedrag zal in 2007 zijn toegenomen tot 771.000 dollar."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home