Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 05, 2005

Ook Russen willen naar Mars


Ook Rusland koestert plannen om een bemande missie naar Mars te sturen. Dat heeft Anatoly Perminov, directeur van de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos bekend gemaakt. Die staat de eerstevolgende tien nog wel zeker niet op het programma, maar toch zou in 2006 met een voorbereidend experimenteel programma begonnen worden.

"Aan het Russische Institute of Medical and Biological Research zal volgend jaar begonnen worden met een gesimuleerde vlucht van vijfhonderd dagen naar Mars," meldt het persbureau Novosti. "Die zal uitgevoerd worden door een internationale, zeskoppige bemanning."

Verder zou Rusland een ruimtesonde sturen naar Phobos, één van de twee manen van Mars. Daarbij zullen de lancerings- en landingsprocedures uitgetest worden, zullen grondstalen genomen worden en zal de terugkeer naar de aarde uitgetest worden.

Perminov benadrukte verder dat Rusland ook zijn programma rond het ruimtetoerisme verder zal zetten. "Dat is in de eerste plaats een manier om de toekomstige ontwikkeling van het ruimtevaartprogramma te financieren en geeft mensen met een degelijke training de mogelijkheid om een ruimtereis te maken," zei hij. De Roscosmos-topman voerde daarbij aan dat de Russische vluchten naar het internationale ruimtestation veiliger zijn dan de sub-orbitale vluchten die in de Verenigde Staten gepromoot worden.

Verder stelde Perminov dat de ruimte-exploratie, bemande ruimtevluchten en het wetenschappelijk onderzoek van de diepe ruimte tot de doelstellingen op lange termijn blijven, terwijl op korte tijd gewerkt zal worden aan de modernisering van een reeks satellieten voor verschillende doeleinden, hoofdzakelijk telecommunicatie. "De lange termijn-doelstellingen kunnen echter alleen gerealiseerd worden door internationale samenwerking," benadrukte hij.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home