Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 06, 2005

Mobiel gokken grote groeimarkt?



Het gokken via mobiele telefoon zal volgens een aantal analisten de volgende jaren bijzonder populair worden. Het onderzoeksbureau Informa Telecom & Media (ITM) schat dat er tegen 2010 ongeveer 201 miljoen mobiele gokkers actief zullen zijn.

De wereldwijde markt voor het mobiele gokken zou over vijf jaar een waarde hebben van 7,6 miljard dollar. "Vooral loterijen zullen daarbij volgens ITM het voortouw nemen en zal Europa samen met het Verre Oosten een voortrekkersrol opeisen," merkt het magazine Digimedia op.

Dat het om een indrukwekkende groei gaat, blijkt volgens Digimedia uit de bedragen die mobiele gokkers dit jaar zullen spenderen. "Informa verwacht voor 2005 een wereldwijde omzet van 1,2 miljard dollar," stipt het magazine aan.

Er wordt op gewezen dat online casino's steeds vaker mobiel gaan. "Naast de loterijen zullen zij en in iets mindere mate sportweddenschappen volgens ITM goede zaken doen," aldus nog Digimedia. De Europese markt zouin 2010 in totaal goed zijn voor een omzet van 3,2 miljard dollar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home