Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2005

Internationale internet bereikt maturiteit


Het internationale internet begint duidelijke tekenen van maturiteit te vertonen. Er is nog wel sprake van een groei, maar die is vooral in de geïndustrialiseerde landen volgens het onderzoeksbureau Tele Geography duidelijk aan het vertragen. Dat zou vooral te maken hebben met het afnemen van het aantal nieuwe breedband-aansluitingen.

"Na een decennium van opmerkelijke groei, begint het internet op werldvlak duidelijk tekenen van maturiteit te vertonen," schrijft John Tilak in het magazine DM Europe. "De groei valt immers opmerkelijk terug. Vorig jaar ging het daarbij nog om 103 procent, maar dit jaar wordt een stijging van amper 49 procent voorzien."

De snelst groeiende regio's zijn Azië en Latijns-Amerika. Maar met een groei van respectievelijk 64 en 70 procent vertonen ook die markten volgens Tilak slechts een bescheiden groei in vergelijking met de voorbije jaren. "Het belangrijkste element van de groei is wellicht de toename van het aantal nieuwe breedband-aansluitingen en die tendens is in de meeste geïndustraliseerde markten aan het vertragen," stippen de onderzoekers aan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home