Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 12, 2005

In 2009 één miljard gsm-toestellen


In 2009 zullen er meer dan 1 miljard mobiele telefoons zijn. Het onderzoeksbureau Garnter merkt in een rapport op dat de mobiele telefoon daarmee hard op weg is het meest populaire consumentenproduct ooit te worden. De gebruiker blijkt volgens de onderzoekers een duidelijke voorkeur te hebben voor de smartphone.

De verkoop kan volgens Gartner niet worden toegeschreven aan een regio, want overal in de wereld worden veel mobiele toestellen verkocht. "Een kwart daarvan wordt in Azie en Australie verkocht," stippen de onderzoekers aan. "In 2009 zal één op de drie telefoons uit deze regio komen."

Het meest populaire type telefoon is de smartphone. De verwachting is dat over drie jaar 200 miljoen smartphones worden verkocht. Voor de 3G-telefoons voorziet Gartner in 2006 een verkoop van 100 miljoen stuks. Verder verwacht het onderzoeksbureau dat grote namen zowel op kwaliteit als volume zullen inleveren.

De gemiddelde inkoopprijs van een gsm-toestel zal volgens de onderzoekers dalen van 175 dollar in 2004 naar 161 dollar in 2009. Gartner merkt tenslotte ook nog op dat de telefoons ook steeds complexer zullen worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home