Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 12, 2005

Friesland populair bij Belgische toerist


De Noord-Nederlandse provincie Friesland wordt steeds populairder bij Belgische vakantiegangers. Recreatieondernemers constateren volgens de Leeuwarder Courant een toename van het aantal Belgen dat de vakantie in die regio doorbrengt. Ze zouden vooral geïnteresseerd zijn in cultuurhistorische uitstapjes, lange fietstochten, Friese streekgerechten en uiteraard het Waddengebied.

Volgens directeur Paul van Gessel van het promotiebureau Fryslân Marketing kiezen de Belgische bezoekers vooral een overnachting in een hotel. "Onze zuiderburen zoeken comfort en houden van lekker eten," vertelde een hotelmanager aan de krant. "Als ze niet fietsen, wandelen of een autorit maken, dan laten ze zich lekker verwennen in het beautycentrum bij het hotel. Belgen komen over het algemeen puur voor de ontspanning.''

"Het is duidelijk een groeimarkt," voegde directeur Jan Thies van het Oranjehotel in Leeuwarden daar aan toe. Het hotel voert gerichte acties naar busorganisaties in België. "De Belgische toeristen reizen meestal in groepen en verkennen vanuit ons hotel met een bus de hele provincie. Vaak hebben ze een bomvol programma. Wie zonder groep reist, komt met de auto, blijft meestal drie dagen en heeft vaak een bootkaart naar Ameland of Schiermonnikoog."

Ineke Hogenhuis van de VVV in Leeuwarden stipte aan dat ze zelfs het gevoel heeft dat ze meer Belgen dan Duitsers aan de balie krijgt. Volgens haar is de Belg heel breed geïnteresseerd. "Waar de Duitsers vooral komen voor 'Seen' en 'Inseln', zoeken de Belgen vaak de Friese cultuur op," merkte ze op. "Ze bezoeken musea, staten en stinzen en de elf steden. Ook de Leeuwarder stadswandeling is populair."

"De Belgen vinden Friezen aardig, vriendelijk en rustig," benadrukte Cecilia Klemkerk van Het Stadhouderlijk Hof in Leeuwaarden. Fryslân Marketing, het Toeristisch Platform Noardwest Fryslân en de VVV's Lauwersland en Friese Meren hebben dit jaar in België trouwens uitgebreide reclame gemaakt voor de regio.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home