Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 20, 2005

Friteuses op de baan

Nederlandse dieselrijders halen de brandstof voor hun auto steeds meer uit het rek van de supermarkt. Ze bevoorraden er zich volgens De Telegraaf immers met zonnebloemolie. Diesel kost aan de pomp bij onze noorderburen immers 1,05 euro, terwijl voor zonnebloemolie amper 0,59 euro per liter moet neergeteld worden.

Een leverancier vertelde aan de krant dat sommige klanten zelfs bellen voor duizend liter zonnebloemolie. De verdelers zijn echter bevreesd voor eventuele motorproblemen. Die vrees blijkt onder de Nederlandse dieselrijders niet echt te leven. Een bestuurder vertelde dat hij de tank met drie vierde olie en één vierde diesel vult, zodat de motor wat sneller aanslaat.

Ook sojaolie wordt door de dieselrijders als een prima brandstof beschouwd. Alleen olijfolie zou een probleem vormen. "Dat gaat polymeriseren en dan krijgt men dus plastic in de tank," waarschuwde een automobilist. Buiten een beperkte hoeveelheid koolstofdioxide zouden er volgens de betrokkenen ook geen schadelijke uitlaatgassen vrijkomen.

De auto's laten wel een speciale geur na. "Als je erachter rijdt, ruikt het naar een snackbar die op volle toeren draait," gaf één van de bestuurders toe.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home