Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 20, 2005

Chinese taal steeds populairder

Steeds meer mensen leren de Chinese taal. Op dit ogenblik zouden dertig miljoen buitenlanders Chinese taallessen volgen. Dat is een rechtstreeks gevolg van de groeiende belangrijkheid van China in de wereldeconomie, maar ook de reislust van de Chinezen zou daar een rol in spelen

De toename van het aantal studenten is de afgelopen jaren met tientallen procenten gestegen. Meer dan 2500 universiteiten in circa honderd landen hebben tegenwoordig Chinees op hun studieprogramma staan. In Japan, Zuid-Korea en Frankrijk is de belangstelling voor het Chinees het grootst. In de Verenigde Staten kiezen steeds meer basisscholen en middelbare scholen ervoor cursussen Chinees aan te bieden.

De interesse voor het Chinees is vooral het gevolg van de grote economische opmars van de volksrepubliek. De 1,3 miljard inwoners tellende natie is een steeds grotere speler in de wereldeconomie en de contacten tussen China en andere naties worden steeds inniger.

Bovendien groeit het aantal Chinezen dat naar het buitenlands reist, in een rap tempo, waardoor bijvoorbeeld de toeristische sector in westerse landen steeds meer behoefte heeft aan Chineessprekenden. Woensdag opende in Peking de eerste internationale conferentie over het Chinees. Tijdens de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers uit tientallen landen spreken over de ogenschijnlijk glanzende toekomst van de Chinese taal.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home