Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 28, 2005

Brandweerman meest sexy beroep

Brandweermannen hebben het meest sexy beroep ter wereld. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van Salary.com. Op de tweede plaats komt de stewardess. De grote bedrijfsleider (CEO) moet zich tevreden stellen met een eervolle derde plaats. Daaruit wordt besloten dat geld niet het belangrijkste is voor de uitstraling van een persoon.

Andere hoger gekwalificeerde beroepen volgen opmerkelijk verder in de rij. Zo blijken artsen pas op de negende plaats te komen, gevolgd door advocaten en dierenartsen. "Daaruit blijkt dat het salaris geen doorslaggevend element uitmaakt in het sex appeal van een persoon," aldus Salary.com. Maar de kracht van geld blijft belangrijk. "De CEO staat immers op een derde plaats," aldus Salary.com. "Misschien helpt het ook wel dat een gemiddelde Amerikaanse CEO gemiddeld 610.000 dollar per jaar verdient."

Andere jobs die de beoefenaar een sexy uitstraling geeft, worden ingenomen door journalisten en binnenhuis-ontwerpers. Zij eindigden ex-aequp op een vierde plaats. Tot de relatief begerenswaardige activiteiten horen verder tandartsen, piloten, matrozen, politiemensen, fysiotherapeuten, koks en kaderfuncties voor vrouwen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home