Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 27, 2005

Europa leidinggevend brandstofcellen?

Europa kan een leidinggevende markt worden op het gebied van waterstof en brandstofcellen. Dat is de mening van Jeremy Bentham, topman van Shell Hydrogen. Volgens hem is een grootschalige commercialisatie van de technologie perfect mogelijk.

Het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (GCO) van de Europese Commissie voorspelt dat de markt voor waterstof en brandstofcellen in 2020 vele miljarden euros zal vertegenwoordigen. "Ook autofabrikanten zienwaterstof als volwaardige opvolger van de huidige brandstoffen," schrijft het Financieele Dagblad.

Het GCO stelt dat overheden bezig zijn met het plannen van waterstofsnelwegen met tankstations tussen woon- en werkgebieden. "Zelfs mobiele telefoons zullen op middellange termijn door waterstof gevoed worden," stipt het centrum aan.

Het Financieele Dagblad stelt dat ook het European Hydrogen & Fuel Cell Technology Platform (HFP)- waarin vertegenwoordigers zetelen van onder meer BP, Shell, Siemens, BMW, DaimlerChrysler en Renault - bijzonder hoopvol is gesteld.

Zo stelde Jeremy Bentham, topman van Shell Hydrogen, dat Europa op dit vlak zelfs leidinggevend kan worden. Hij ziet een grootschalige commercialisatie perfect mogelijk, al geeft ook hij toe dat technische en financiele barrières een grote doorbraak op dit ogenblik nog moeilijk maken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home