Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 28, 2005

Zakennieuws niet voor oude mannen

Economisch nieuws wordt niet alleen door oude mannen gelezen. Dat is de conclusie van het Amerikaanse Center for Media Research. Studies hebben immers uitgewezen dat het lezerspubliek veel gevarieerder is dan algemeen wordt verondersteld. Wel hebben die lezers meestal hogere studies gevolgd en hebben ze een meer dan gemiddeld gezinsinkomen.

"In de Verenigde Staten raadpleegt 26,2 procent van de bevolking geregeld de economische secties van de kranten," stelt een recent rapport van The Media Audit. "Het publiek blijft voornamelijk echter wel bestaan uit een opgeleide lezersgroep met een economische belangstelling."

Het Center for Media Research stelt dat het lezerspubliek van de economische secties van de kranten vroeger misschien hoofdzakelijk uit oudere mannen bestond, maar vandaag is dat volgens de onderzoekers zeker niet meer het geval. "De lezersgroep bestaat voor 57,7 procent uit mannen en 42,3 procent uit vrouwen," merken ze op. Bovendien blijkt 58 procent van het publiek te bestaan uit lezers tussen 18 en 54 jaar.

Wel had 48 procent van de lezers één of meerdere diploma's. Bij de globale bevolking ligt dat cijfer op 35,2 procent. Bovendien heeft de meerderheid van de lezers (54 procent) een jaarlijks gezinsinkomen van minstens 50.000 dollar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home