Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 27, 2012

Voetbalclub Ajax boekt halfjaarwinst van 11,8 miljoen euro

De Nederlandse voetbalclub Ajax heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 11,8 miljoen euro. Tijdens dezelfde periode van het vorige boekjaar werd een nettowinst gerealiseerd van 2,2 miljoen euro. De gestegen winst is volgens de club te danken aan kostenbesparingen en hogere inkomsten uit transfers. Ook waren er meer televisie-inkomsten uit de Champions League. De omzet steeg met bijna 1 miljoen euro tot 59,3 miljoen euro.

Ajax boekte tijdens de eerste helft van het boekjaar 44,6 miljoen euro kosten. Dat was ruim 4 miljoen euro minder dan het jaar voordien. De inkomsten uit transfers liepen met 8 miljoen euro op tot een totaalbedrag van 9 miljoen euro. Dat is te danken aan de transfers van doelman Maarten Stekelenburg en middenvelder Demy De Zeeuw. Er wordt wel opgemerkt dat er op de transferwaarde van de huidige selectie een afschrijving van 9,2 miljoen euro moest worden geboekt.

Ajax verwacht over het hele boekjaar, ondanks de lagere inkomsten uit Europese competities, een operationele winst te kunnen boeken. Of er ook een nettowinst overblijft, is volgens de club afhankelijk van de inkomsten uit transfers. De Amsterdamse voetbalclub realiseerde tijdens de eerste helft van het boekjaar ruim 30 miljoen euro inkomsten met de ticketverkoop en wedstrijdpremies. Dat betekende een stijging met 4 miljoen euro tegenover vorig jaar.

De inkomsten uit de Europese competities daalden met bijna 4 miljoen euro omdat de club rechtstreeks geplaatst was voor de Champions League. Vorig jaar waren er immers de inkomsten uit twee kwalificatierondes. De Champions League leverde de club wel 4 miljoen euro meer televisie-inkomsten op. Omdat Ajax dit seizoen de enige Nederlandse deelnemer was in de competitie hoefden de inkomsten niet te worden gedeeld.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home