Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 27, 2012

Stripauteur boekt nieuw record op crowdfunding-project Kickstarter

Stripauteur en illustrator Rich Burlew heeft een bedrag van ruim 1 miljoen dollar opgehaald via de crowdfunding-website Kickstarter. Door die financiële ondersteuning kan Burlow zijn comic in eigen beheer uitgeven. In totaal doneerden 14.952 fans een bedrag aan de stripauteur. Daarmee realiseerde Burlew de grootste kapitaaloperatie en het grootst aantal donateurs uit de geschiedenis van Kickstarter, een platform waar ideeën kunnen worden aangeboden om financiële steun bij het publiek op te halen.

De fantasie-strip 'The Order of The Stick' van Rich Burlew debuteerde negen jaar geleden. Een groot deel van de strip is gratis online te bekijken. Zeven jaar geleden begon Burlew echter onderdelen van de strip uit te geven op papier, maar de kosten van het drukken bleken te hoog. Daarom wendde hij zich enkele jaren later tot de website Kickstarter. Burlew denkt dat het succes van de kapitaalronde te danken is aan het gratis aanbieden van het materiaal.

"Veel mensen nemen waarschijnlijk niet de moeite om geld te investeren in een project dat ze niet kennen, behalve wanneer men een enorme marketing-afdeling of een groot bedrijf achter zich heeft," voert Rich Burlew aan. "Wanneer men het materiaal gratis weggeeft, kunnen mensen zich een mening vormen over het werk. Indien ze ervan houden, zijn ze ook bereid om er geld in te investeren." Burlow werd daarbij vooraf gegaan door Elevation Dock en Double Fine Adventure.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home