Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 27, 2012

Sterk immuunsysteem bepalend voor aantrekkingskracht mannen

Volwassen mannen met een sterk immuunsysteem maken op vrouwen een aantrekkelijker indruk. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Dundee bij Letse mannen en vrouwen. Volgens de Schotse onderzoekers blijkt dat het immuunsysteem een grotere impact op vrouwen te hebben dan het fysieke uiterlijk. De onderzoekers zeggen verder te willen onderzoeken of de resultaten van de studie ook geldt voor andere culturen en leeftijdsgroepen.

Uit het onderzoek bleek dat mannen met een sterk immuunsysteem hogere niveaus van testosteron in hun bloed hadden. De Schotse onderzoekers merken op dat het gezonde immuunsysteem een impact heeft op de aantrekkingskracht van mannen. Ook bleek er een verband te bestaan tussen een laag testosterongehalte en een hoog cortisolniveau. Volgens de onderzoekers remt het stresshormoon cortisol de immuunreactie.

"Waarschijnlijk gebruiken vrouwen volgens de onderzoekers hetzelfde instinct als andere dieren zoals vogels," voert onderzoeksleider Fhionna Moore aan. "Van vogels is bekend dat zij op zoek gaan naar een partner die hun gezond immuunsysteem door zouden kunnen geven aan de volgende generaties." De onderzoekers merken op dat eerdere studies al een link hebben aangetoond tussen testosteron-gehaltes en het immuunsysteem, maar vormt hun onderzoek de eerste aanwijzing van een correlatie tussen aantrekkingskracht en immuunsysteem.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home