Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 27, 2012

Economische crisis heeft negatieve impact op loopbaan

De economische crisis heeft een negatieve impact gehad op de loopbaan van werkzoekenden. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van de website JobTrack.nl. Daarbij wordt opgemerkt dat ruim 50 procent van de Nederlandse werkzoekenden aangeeft een negatief effect ondervonden te hebben van de economische crisis. Een aantal ondervraagden geeft aan door de economische crisis zijn tewerkstelling kwijtgeraakt te zijn, terwijl anderen vastgeraakt zijn in een baan waar ze niet tevreden mee zijn.

Ook voor dit jaar heeft bijna één derde van de respondenten weinig positieve verwachtingen. Volgens hen zal het nog geruime tijd duren vooraleer de situatie op de arbeidsmarkt verbetert. Wel merkt JobTrack op dat de economische crisis op hoger opgeleide werknemers vaker een positieve invloed heeft dan op lager geschoolden. Daarbij wordt opgemerkt dat 21 procent van de hoger opgeleiden door de crisis drastischer stappen heeft durven zetten in zijn loopbaan.

De onderzoekers stelden verder vast dat bijna de helft van de respondenten door de economische crisis sneller op zoek gaat naar een nieuwe baan. Ook blijkt dat 70 procent van de werknemers bereid is om onder zijn niveau te werken. JobTrack merkt echter op dat 49 procent van de respondenten, ondanks de moeilijke situatie op de arbeidsmarkt, zich niet optimaal voorbereidt op een sollicitatiegesprek. Daarbij blijkt dat 7 procent zich helemaal niet heeft voorbereid vooraleer naar een sollicatiegesprek te gaan.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home