Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 03, 2012

Amerikaanse mannen nemen zich voor harder te werken

Mannen en vrouwen maken zich heel uiteenlopende goede voornemens. Dat blijkt uit een onderzoek van van de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post naar aanleiding van de goede voornemens die naar aanleiding van de start van het nieuwe jaar naar buiten werden gebracht. De onderzoekers stellen dat mannen onder meer vaker de nadruk leggen harder te willen werken. Bij de mannelijke respondenten gaf 73 procent zich harder te willen inzetten in zijn professionele carrière, tegenover 67 procent bij vrouwen.

Ook blijken mannen zich volgens de onderzoekers vaker het voornemen te koesteren om te stoppen met roken en minder te drinken. Daarentegen wil 61 procent van de vrouwelijke respondenten meer tijd doorbrengen met vrienden, tegenover 49 procent bij de mannen. Ook wil 69 procent van de vrouwen meer plezier maken, tegenover 64 procent bij de mannen. Ook geeft 74 procent van de vrouwen aan meer georganiseerd te willen zijn, tegenover 66 procent bij de mannen.

De onderzoekers merken op dat veel Amerikanen zich voornemen om iets aan hun lichaamsgewicht te doen. Daarbij bleek 57 procent van de vrouwen aan te geven gewicht te willen verliezen, maar dat geldt ook voor 54 procent van de mannen. Ook bij andere voornemens kunnen er gelijkenissen worden getrokken tussen beide geslachten. Onder meer wil men meer tijd doorbrengen met de kinderen en met de partner. Ook neemt 73 procent van beide geslachten zich voor om in de toekomst geduldiger te zijn.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home