Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 04, 2012

Romney en Santorum maken inhaalbeweging op Facebook

Barack Obama blijft de belangrijkste kandidaat om zichzelf eind dit jaar op te volgen, maar Mitt Romney en Rick Santorum zijn aan een inhaalbeweging bezig. Dat blijkt uit een analyse van het bureau Socialbakers over de activiteiten op het sociale netwerk Facebook. De onderzoekers merken op dat Obama net voor de start van de republikeinse voorverkiezingen op het sociale netwerk 24,3 miljoen fans had. Dat is een grote voorsprong tegenover Mitt Romney, die met 1,26 miljoen volgelingen op de tweede plaats stond.

Op de derde plaats stond Ron Paul met 672.483 volgelingen, gevolgd door Michelle Bachmann met 460.336 volgelingen. Rick Santorum stond op een vijfde plaats met 40.816 volgelingen, maar dat betekende wel een stijging met bijna 23 procent op één week tijd. Socialbakers voegt er aan toe dat Romney en Paul de grootste interactie laten optekenen met hun volgelingen. Dat geldt vooral voor Ron Paul, wiens Facebook-pagina bijna 3.000 commentaren omvat op berichten van volgelingen. De Facebook-pagina van Santorum telde daarentegen slechts 63 commentaren.

Socialbakers merkt op dat een familieportret van de president de meest commentaren op de pagina van Barack Obama uitlokte. "In vergelijking met de andere kandidaten blijft het engagement op de pagina van Obama echter relatief bescheiden," voert Socialbakers aan. "Ron Paul verhoogde het engagement op één week tijd met 69 procent, gevolgd door Rick Perry (58 procent) en Newt Gingrich (57 procent). Bij Rick Santorum werd een daling met 7 procent opgetekend."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home