Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 04, 2012

Gazprom praat met Bayern München over sponsoring

De Duitse voetbalclub Bayern München praat met het Russische gasconcern Gazprom over een sponsoring-samenwerking. Dat heeft Uli Hoeness, president van de Duitse voetbalclub, bevestigd. In december was al bekend geraakt dat het Russische bedrijf interesse had om een samenwerking aan te gaan met Bayern München. Gazprom gaat ervan uit dat die samenwerking het profiel van het Russische bedrijf op de Duitse markt zou kunnen ondersteunen.

Kort voor kerstmis zou Alexei Miller, chief executive en ondervoorzitter van Gazprom, een onderhoud hebben gehad met Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de directieraad van Bayern Münich. Op dit ogenblik is Deutsche Telekom hoofdsponsor van Bayern Münich, maar het is niet duidelijk welke vorm de sponsoring van Gazprom zou aannemen. Gazprom heeft sinds vijf jaar al een sponsoringcontract met de Duitse voetbalclub Schalke 04 en Hoeness benadrukte dat het niet de bedoeling is om die samenwerking te ondermijnen.

"Indien het tussen Bayern en Gazprom tot een overeenkomst zou komen, zal dat project samenlopen met de sponsoring van Schalke," voert Uli Hoeness aan. "Daarover hebben wij Clemens Tonnies, voorzitter van Schalke, absolute garanties gegeven." Het contract van Schalke met Gazprom loopt nog vijf jaar. De waarde van het contract wordt geschat op ongeveer 15 miljoen euro per jaar. Daarmee heeft Schalke één van de meest lucratieve sponsoringcontracten uit de hele voetbalwereld.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home