Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 27, 2012

British Columbia wordt draaischijf voor speciale effecten

De Canadese provincie British Columbia wordt steeds meer een centrum voor animatie en speciale effecten. Dat zeggen woordvoerders van de organisatie British Columbia Film and Media. Opgemerkt wordt dat vele grote Amerikaanse filmstudio's vier jaar geleden naar British Columbia afzakten om de staking van de scenaristen in Hollywood en de Amerikaanse economische crisis te ontvluchten, maar sindsdien in de regio zijn gebleven. Inmiddels hebben bekende Amerikaanse filmstudio's zoals Pixar en Sony Pictures Imagework nieuwe divisies in Canada opgericht.

British Columbia krijgt steeds meer de bijnaam Hollywood North. In Vancouver zijn inmiddels al meer dan tweeduizend werknemers actief in speciale effecten. Tegen het einde van dit jaar worden daar wellicht nog honderden banen aan toegevoegd. De Amerikaanse bedrijven worden vooral aangetrokken door een fiscale korting van 17,5 procent en andere incentives die werden uitgewerkt om projecten voor speciale effecten en computer-animaties naar British Columbia te lokken.

Robert Wong, vice-president ontwikkeling bij British, merkt op dat er het voorbije jaar 174 dossiers werden ingediend voor een totaalbedrag van 1,6 miljard Canadese dollar," merkt het persbureau AFP op. "Acht jaar geleden, bij het invoeren van de fiscale tegemoetkoming, werden amper zeven dossiers geteld." Twee jaar geleden werd in de bestedingen van de buitenlandse maatschappijen weliswaar een terugval met 7 procent opgetekend, maar dat is volgens waarnemers slechts een tijdelijke hapering en moet er niet gepanikeerd worden over de toestroom van nieuwe projecten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home