Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 14, 2012

Bloggen vergemakkelijkt de stap naar het moederschap

Blogs lijkt de overstap naar het moederschap te vergemakkelijken. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Brigham Young University bij vrouwen die op het punt stonden voor de eerste keer moeder te worden. De onderzoekers stelden vast dat het bloggen de stress rond het nakende ouderschap bleek af te bouwen en ook tot een vermindering van de spanningen tussen het toekomstige ouderpaar kon doen afnemen.

"Zelfs voor koppels die goed zijn op het ouderschap, kan de overstap naar kinderen bijzonder stresserend zijn," merkt onderzoeker Brandon McDaniel op. "Blijkbaar slagen toekomstige moeders door het bloggen een grotere verbondenheid met familie en vrienden te kunnen opbouwen en zich daardoor beter gesteund te voelen." De onderzoeker merkt op dat vooral de sociale ondersteuning daarbij cruciaal lijkt te zijn en een positieve impact heeft op relaties, stressniveaus en mentale gezondheid.

McDaniel merkt wel op dat de resultaten van het onderzoek nog verder moeten worden gecontroleerd. "Het onderzoek heeft slechts een exploratief karakter," voert hij aan. "Het zou immers ook mogelijk kunnen zijn dat vrouwen met sterkere relaties een grotere neiging vertonen om te bloggen. Maar ook dan zou het bloggen nog altijd leiden tot het ervaren van een grotere sociale ondersteuning. Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat sociale ondersteuning een belangrijke invloed heeft op het moederschap."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home