Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 17, 2011

Canadese wetenschappers ontwerpen instrument om online pedofilie aan te pakken

Onderzoekers aan het International Cybercrime Research Centre van de Simon Fraser University hebben naar eigen zeggen een technologie ontwikkeld om gemakkelijker websites met kindermisbruik op te sporen. De technologie moet volgens de Canadese onderzoekers aan politiediensten toelaten om efficiënter op te treden tegenover online kinderpornografie. In de toekomst willen de ontwikkelaars de technologie ook uittesten op cyberterrorisme.

"De technologie laat onderzoekers toe om massale steekproeven te kunnen doen, met meer dan 200.000 webpagina's tegelijkertijd, terwijl de researchers de content zelf niet hoeven te bekijken," merkt Richard Frank, criminoloog aan de Simon Fraser University, op. Ook werd onderzocht hoe deze pedofilie-netwerken zijn gestructureerd en werden een aantal aanvalstechnieken uitgeprobeerd om te kunnen bekijken welke strategieën het best zijn geschikt om deze websites in moeilijkheden te brengen.

Uiteindelijk is het de bedoeling om de levenscyclus te kunnen bepalen van websites met pedofiele content. "Onder meer willen we weten wanneer deze websites worden gecreëerd, welke soort content wordt geplaatst, hoe de content tussen verschillende websites worden overgeheveld en hoe deze websites uiteindelijk weer uitdoven," merkt Richard Frank nog op. Hij voert aan dat de technologie toelaat om zich te focussen op de websites met de grootste en meest erge content, zodat speurders hun research optimaal kunnen laten renderen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home