Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, November 20, 2011

Russisch natuurreservaat bedreigd door weg naar buitenverblijf Poetin

Milieugroeperingen hebben de alarmklok geluid over plannen van de Russische wegen om een autoweg aan te leggen door het Shaposhnikov-natuurgebied in de Kaukasus. Officieel wordt aangegeven dat de werken noodzakelijk zijn om de toegang tot het dorp Solokh-Aul en een meteorologisch station in het natuurgebied te verbeteren. Critici merken echter op dat het project vooral moet dienen om de toegang tot het elitaire skigebied Lunnaya Polyana, dat gelinkt wordt aan de Russische eerste minister Vladimir Poetin, te verbeteren. Met de werken is een bedrag gemoeid van 8 miljoen dollar.

"In het Shaposhnikov-gebied is er helemaal geen meteorologisch station," voert de milieugroep Environment Watch North Caucasus aan. Er wordt aan toegevoegd dat het natuurgebied op de lijst van werelderfgoed van de Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde naties, staat. Ook de Unesco heeft dan ook zijn ongerustheid over de plannen geuit. Op dit ogenblik ligt er door het gebied een onverharde weg. Aan het einde van de geplande weg ligt echter Lunnaya Polyana, een geliefkoosd skigebied van de Russische eerste minister Vladimir Poetin.

Een woordvoerder van de Russische overheid stelde dat volgend jaar aan het einde van de weg wel degelijk een meteorologisch station zou worden gebouwd. Maar ook dan is er volgens de milieugroeperingen geen reden om een asfaltweg, die een bedreiging voor het bosgebied en de fauna in het reservaat zou betekenen, aan te leggen. Vladimir Poetin zou in Lunnaya Polyana een buitenverblijf hebben. Het complex staat officieel geregistreerd als onderzoekscentrum.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home