Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 19, 2011

Digitaal boek volgend jaar Amerikaans marktleider

De digitale sector wordt volgend jaar wellicht marktleider in de Amerikaanse boekenverkoop. Dat is de conclusie van een rapport van de American Association of Publishers. Daarbij wordt opgemerkt dat e-books tijdens de maand juli van dit jaar een omzet realiseerden van 82,6 miljoen dollar. Dat betekent een stijging met 105,3 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Alleen de hardcover-sector bleef met een omzet van 91,2 miljoen dollar nog belangrijker dan de e-books.

De groei van de hardcover-sector tegenover de maand juli van vorig jaar bleef echter beperkt tot 33,9 procent. De toenemende populariteit van tablets en e-readers zorgt voor een snelle digitale groei, temeer daar de uitgevers op die evoluties proberen in te pikken. Indien de huidige trends zich verder doorzetten, zullen de e-books in de zomer van volgend jaar ook een grotere omzet realiseren dan de hardcovers.

Op de derde plaats staat de paperback-sector, die echter een terugval met 29,2 procent heeft gekend tot 77,5 miljoen dollar. Ook de massamarkt-productie kende een terugval met 29 procent tot 43,1 miljoen dollar. Bij de religieuze lectuur werd een lichte achteruitgang met 0,2 procent geregistreerd tot 37 miljoen dollar. Gedownloade audioboeken lieten een stijging met 26,7 procent optekenen tot 8,3 miljoen dollar. De fysieke audioboeken lieten een daling met 25,5 procent tot 8,1 procent optekenen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home