Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 18, 2011

Kinderliedjes in kantoren zorgt voor eerlijk personeel

Volwassenen gedragen zich socialer en eerlijker wanneer ze omgeven worden door knuffelbeesten of andere voorwerpen die aan kinderen doen denken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University. De voorwerpen zetten volwassenen volgens de Amerikaanse onderzoekers aan om minder snel te liegen en bedriegen. Er wordt aan toegevoegd dat de volwassenen zich in een dergelijke omgeving ook guller gedragen.

Uit het onderzoek blijkt dat een omgeving met speelgoed en gerelateerde voorwerpen 20 procent minder bedrieglijke praktijken worden opgetekend. Onderzoeksleider Sreedhari Desai voegt er aan toe dat de nabijheid van kinderopvangcentra en speelzalen voor peuters de vrijgevigheid van bedrijven stimuleert. Desai merkt dan ook op dat bedrijven voordeel zouden kunnen halen uit het organiseren van kinderopvang. Daardoor zouden ouders zich niet alleen meer ontspannen voelen, maar de aanwezigheid zou ook een positieve impact hebben op het gedrag van andere werknemers.

Sreedhari Desai stelt onder meer dat het ophangen van kinderfoto's in de kantoren of het afspelen van kinderliedjes in de liften een belangrijke impact zou kunnen hebben op het gedrag van het personeel. Desai merkt op dat de maatschappij het individu heeft geconditioneerd om kinderen te associƫren met onschuld. Dat zou de achterliggende reden zijn waarom volwassenen in die omgeving hun gedrag veranderen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home