Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, November 20, 2011

Groot gedeelte werknemers heeft voorkeur voor derde werkplek

De derde werkplek, waarbij de werknemer op een andere locatie werkt dan thuis of op kantoor, kent een groeiende populariteit. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van ZZA Responsive User Environments en Regus. Daarbij wordt opgemerkt dat steeds meer gebruik wordt gemaakt van alternatieve werkplaatsen, zoals een businesscentrum, een bibliotheek of een koffiebar. Een derde werkplaats zou volgens de onderzoekers vele voordelen bieden, zoals een beter evenwicht tussen werk en gezin, een lager stressniveau en een hogere productiviteit.

Ook wordt gewag gemaakt van kostenefficiëntie, schaalgrootte en lagere vastgoedkosten. De onderzoekers merken op dat de meerderheid van de respondenten thuiswerken probeert te vermijden. Er wordt aan toegevoegd dat men zich tussen andere werkende mensen wil bevinden, wat voor de nodige motivatie zou zorgen, zonder dat men wordt afgeleid. Bovendien kan er gebruik gemaakt worden van technologieën en faciliteiten die thuis niet beschikbaar zijn, terwijl men zich op het werk kan focussen zonder te worden afgeleid door het huishouden.

De onderzoekers merken op dat vooral een gunstige ligging van de derde werkplek voor de werknemer belangrijk is. Dat is voor 73 procent van de ondervraagden het belangrijkste voordeel van het aanbod. Een ligging in de omgeving van de eigen woning helpt volgens hen de stress verminderen, het tijdsverlies door verplaatsingen te beperken en de uitstoot van broeikasgassen terug te schroeven. Volgens 70 procent van de ondervraagden vormen businesscentra productievere werkomgevingen dan informele locaties, zoals een koffiebar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home