Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 06, 2011

Koude Oorlog is vervangen door een Code Oorlog

De Koude Oorlog is vervangen door een Code Oorlog. Dat heeft de Amerikaanse beveiligingsexpert Cofer Black gezegd tijdens een congres over computerbeveiliging in Las Vegas. Terroristische organisaties zoals Al-Qaeda zullen volgens Cofer Black, die meer dan een kwarteeuw voor het Central Intelligence Agency (CIA) heeft gewerkt, terugvallen op gemakkelijk hanteerbare strategieën en daarvoor van de cyberwereld gebruik zullen maken.

"Na de Koude Oorlog en de strijd tegen het terrorisme, is de wereld volgens Cofer Black in het tijdperk van de Code Oorlog terecht gekomen," stipt het persbureau AFP aan. "Het wordt volgens Cofer een opdracht van de computerexperts om een verdediging tegen die aanvallen op te trekken en de schuldigen te ontmaskeren." Verwezen wordt onder meer naar virtuele aanvallen tegenover onder meer de Verenigde Staten, de Verenigde Naties en allerlei defensiebedrijven.

Volgens het beveiligingsbedrijf McAfee heeft de georchestreerde aanval Shady Rat de voorbije jaar minstens tweeënzeventig slachtoffers gemaakt in veertien landen. "Op basis van de omvang en impact van de aanval en het feit dat niet alleen gemikt werd op economische voordelen, maar ook op het raken van politieke en militaire doelwitten, moet worden geconcludeerd dat er een natie achter Shady Rat schuil gaat," aldus McAfee, dat er wel aan toevoegt niemand met de vinger te kunnen wijzen.

James Lewis, specialist cybersecurity bij het Center for Strategic and International Studies, stelt echter dat er technische weliswaar geen sluitend bewijs kan worden gegeven, maar zou toch veel in de richting van China wijzen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home