Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 05, 2011

April tekent nieuw Amerikaans tornado-record

De maand april heeft in de Verenigde Staten voor een nieuw tornado-record gezorgd. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse Storm Prediction Center. In totaal werden tijdens de maand in de Verenigde Staten 753 twisters opgetekend, met inbegrip van de Dixie Outbreak, die tijdens de laatste week van april in het zuiden en midwesten van het land aan meer dan driehonderd mensen het leven heeft gekost. In totaal zijn dit jaar in de Verenigde Staten al 546 mensen bij tornado's om het leven gekomen.

"De definitieve dodentol moet nog worden opgesteld, maar de Dixie Outbreak heeft eind april een nieuw dagrecord gevestigd sinds het begin van de jaren vijftig," merkt het persbureau Associated Press op. "Op dit ogenblik werden al minstens 313 doden geteld. Dat is meer dan de gevolgen van een tornado begin april 1974, die aan 310 mensen het leven heeft gekost. Er wordt aan toegevoegd dat de balans van de Dixie Outbreak bovendien nog verder kan oplopen."

"Het vorige recordaantal twisters werd in mei acht jaar geleden opgetekend," merkt Associated Press nog op. "Toen werden 543 tornado's geregistreerd." De oorzaak van de stormen waren een combinatie van een actief weerpatroon in alle Amerikaanse staten, de activiteit van La Nina in de Stille Oceaan, ongewoon warme oceaantemperaturen in de Golf van Mexico en de hogere vochtigheidsgraad in de atmosfeer door de klimaatverandering."

Voorlopig staat het lopende jaar op de vierde plaats in de geschiedenis van Amerikaanse tornado-mortaliteit. Het absolute record staat nog altijd op naam van het jaar 1925, toen 794 doden moesten worden geborgen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home