Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, July 04, 2011

Vrouw is het best geschikt voor het management

Vrouwen zijn betere managers dan mannen. Vrouwen halen op bijna alle management-factoren hogere scores dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Australian Institute of Management. Alleen op het gebied van probleem-oplossing hebben vrouwen. Daar zouden beide seksen op gelijke hoogte zitten. Ondanks die duidelijke meerwaarde, zijn nagenoeg alle respondenten het eens dat vrouwen zwaardere inspanningen moeten leveren om hun management-talent te laten erkennen, maar over de oorzaken is men het minder eens.

"Vrouwen zijn volgens de onderzoekers duidelijk beter in leiderschap, beleidsbeslissingen en het personeelsmanagement," aldus de krant The Australian. "Vrouwen zouden meer strategisch handelen, een grotere aandacht hebben voor innovaties en betere sociale vaardigheden en visies te bezitten dan mannen. Ook emotioneel zijn vrouwelijke managers volgens de onderzoekers even stabiel als hun mannelijke collega's."

Uit het onderzoek blijkt echter dat 67 procent van de vrouwen van mening is dat de cultuur op de werkvloer ertoe leidt dat ze onvoldoende kansen krijgen. Daarentegen vindt slechts 51 procent van de mannen de werkomgeving onvriendelijk voor de vrouwen. Daarnaast noemt 59 procent van de vrouwen een gebrek aan flexibele arbeidsvoorwaarden een rem op de carrière. Ook daar is slechts 44 procent van de mannen het mee eens. Bovendien heeft slechts 19 procent van de mannen het over een financiële ongelijkheid, in vergelijking met 40 procent van de vrouwen.

Volgens 45 procent van de mannen is vooral een persoonlijke keuze de oorzaak van de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de hogere kaders. Bij de vrouwen is 32 procent die mening toegedaan.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home