Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, July 04, 2011

Britse Motorsport Valley moet vrezen voor de toekomst

De Britse regering moet inspanningen doen om ervoor te zorgen dat de expertise op het gebied van motorsport niet verloren gaat. De Motorsport Valley in het midden van Engeland is immers belangrijk voor de Britse economie. Dat heeft Adam Parr, voorzitter van Williams F1, gezegd. Hij wijst erop dat de motorsport meer dan 500 miljoen pond bijdraagt tot de Britse economie en bovendien voor ongeveer vierduizend gespecialiseerde banen zorgt.

"De Britse overheid, de motorindustrie en de motorsport zelf moeten heel voorzichtig omspringen met de toekomst," voert Adam Parr aan tegenover BBC News. "Landen zoals China zijn aan het onderste gedeelte van de waardeketen begonnen, maar werken zich gestaag naar boven. China is al actief in de vliegtuigbouw en andere sectoren waar men tien jaar geleden nog niet van droomde. Over dertig jaar zouden ze ook op het gebied van motorsport een hele ontwikkeling hebben kunnen doormaken."

Indien Groot-Brittanniƫ geen actie onderneemt is het volgens Parr niet onmogelijk dat de Britse motorsport uiteindelijk een overnamebod wordt voor Chinese partijen. "Op die manier zouden we ook deze tak van hitech-industrie verliezen, zoals dat ook met andere sectoren het geval is geweest," benadrukt Parr. "Politici, zakenlui en het grote publiek weten amper waarvoor de sector van de motorsport staat. Wanneer Williams F1 een sponsor zoals Royal Bank of Scotland binnenhaalt, wordt er gesproken over geldverspilling."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home