Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 09, 2011

Jongere generatie voelt grotere werkdruk

In vele landen heeft de werkdruk een duidelijke tol op het welzijn van de jonge arbeidsgeneraties. De economische recessie heeft een zware klap uitgedeeld aan de aspiraties van vele jongere werknemers. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het bureau GfK, waarbij opgemerkt wordt dat 36 procent van de jongere werknemers aangeeft door de economische crisis een baan te hebben moeten aanvaarden die ze eigenlijk niet wensten. Daarnaast zegt 37 procent in een andere carrièrerichting gedreven te zijn.

"Jonge werknemers hebben ook het gevoel dat de economische crisis de druk op de werkvloer heeft opgedreven," voeren de onderzoekers aan. "Daarbij geeft 39 procent aan dat de werkgever de economische crisis als een uitvlucht gebruikt om van de medewerkers zwaardere inspanningen te vragen. Bij oudere werknemers is dat slechts 24 procent. Bovendien geeft 34 procent van de jongeren aan het gevoel te hebben onvoldoende middelen te krijgen of het werk naar behoren uit te voeren. Daar is slechts 22 procent van de oudste medewerkers het mee eens."

Dat heeft volgens de onderzoekers tot gevolg dat 40 procent van de jonge medewerkers aangeeft zich op de werkvloer geregeld gestresseerd te voelen. Bovendien merkt 31 procent op zich onder druk gezet te voelen om langere werkuren te presteren. "Daardoor voelt 39 procent van de jonge werknemers zich ongelukkig met het evenwicht tussen werk en persoonlijk leven," wordt er nog opgemerkt. "Bovendien zegt 32 procent dat de werkdruk een negatieve impact heeft op zijn gezondheid. Dat is 5 procentpunt meer dan bij vijftigers en 10 procentpunt meer dan bij zestigers."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home