Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, June 05, 2011

Rusland en Schengen ondertekenen professioneel visum-akkoord

Een nieuw visum-akkoord tussen Rusland en de Europese Schengen-zone zouden de bureaucratie en reisbeperkingen vanaf volgend jaar gevoelig kunnen terugschroeven. Dat heeft Denis Daniilidis, woordvoerder van de Europese Unie in Moskou. De nieuwe reglementering geldt echter alleen voor professionele reizigers, zoals politici, zakenlui, journalisten en organisaties. Toeristen zullen daarentegen van de nieuwe regeling geen gebruik kunnen maken.

"Ook atleten, studenten en wetenschappers zouden van de versoepelde regelgeving gebruik kunnen maken, op voorwaarde dat ze eerder al eens twee keer een visa voor een periode van één jaar hebben ontvangen," merkt Daniilidis op tegenover de Russische krant The Moscow Times. "De nieuwe visa zou gelden voor periodes van vijf jaar, maar gelden alleen voor korte verblijven tot maximaal negentig dagen." De woordvoerder verwacht dat het akkoord tegen het einde van het jaar ondertekend zou kunnen worden.

Met de ondertekening van het akkoord zou een einde kunnen komen aan aanslepende onderhandelingen tussen Rusland en de Europese Unie. Vier jaar geleden werd de duur en de kostprijs van de aanvraag van een visum al verlaagd. De nieuwe besprekingen gingen van start nadat Spanje in januari vorig jaar had aangedrongen op het versoepelen van de visum-voorwaarden. De Europese Unie en Rusland praten ook nog verder over de afschaffing van de visum-verplichting. Sinds enkele tijd is er in een aantal Europese landen echter opnieuw een grotere interesse in grenscontroles.

Labels: , ,

1 Comments:

  • At 7:02 PM , Blogger charlos john said...

    Thanks for an interesting blog. What else may I get that sort of info written in such a perfect approach? I have an undertaking that I am just now operating on, and I have been on the lookout for such info. visum Amerika

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home