Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 22, 2011

Gevolgen pesterijen kunnen heel leven meegedragen worden

Omdat miljoenen kinderen het slachtoffer worden van pesterijen, bestempelen velen het probleem als een onderdeel van het opgroeien. Onderzoekers van de Amerikaanse Loyola University merken echter op dat het fenomeen als een ernstig probleem zouden moeten bestempelen en dat pesterijen niet zouden mogen worden beschouwd als een normaal gedrag van kinderen. Uit cijfers van het Amerikaanse National Youth Violence Prevention Center blijkt dat nagenoeg 30 procent van de Amerikaanse kinderen als dader of slachtoffer bij pesterijen zijn betrokken.

"Indien pesterijen niet onmiddellijk worden aangepakt, kan het probleem een langdurige of blijvende schade toebrengen aan de gezondheid en het welzijn van kinderen," merkt Earlene Strayhorn, kinderpsychiater aan de Loyola University, op tegenover het webmagazine Medicinenet.com. "De constante stress van fysieke aanvallen, bedreigingen, afpersing en intimidatie kan uiteindelijk een zware tol eisen van de psychische toestand van het kind."

Het misbruik kan volgens Strayhorn misschien ooit ophouden, maar de schade van psychologische gezondheid, ontwikkeling en sociale en emotionele problemen kunnen jarenlang aanslepen of zelfs het hele leven worden meegesleept. Op termijn kan volgens de onderzoekster de zelfwaarde van het kind worden ondermijnd, wat zou kunnen resulteren in isolatie, depressies en onzekerheid. "Slachtoffers van pesterijen worden angstig en kunnen zich vaak niet meer concentreren op hun schooltaken," merkt ze nog op.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home