Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 01, 2011

Britse regionale luchthaven Plymouth sluit deuren

Eind dit jaar gaat de Britse luchthaven Plymouth City Airport dicht. Dat heeft Sutton Harbour Group, uitbater van de luchthaven, bekend gemaakt. De maatregel is volgens de luchthavenuitbater het gevolg dan de economische crisis en de ongunstige omstandigheden op de Britse regionale luchtvaartmarkt. De luchthaven, waar zesenvijftig mensen werken, heeft naar eigen zeggen de voorbije jaren gevoelige verliezen geleden en schat ook dit jaar het verlies op 1 miljoen pond.

In februari stopte Air SouthWest met zijn verbinding tussen Plymouth en London Gatwick. "Dat betekent dat de luchthaven op dit ogenblik minder dan honderd passagiers per dag ontvangt," merkt BBC News op. Sutton Harbour Group zegt nog met het stadsbestuur onderhandeld te hebben om het probleem aan te pakken, maar daarbij zou geen oplossing zijn gevonden. Nigel Godefroy, chief executive van Sutton Harbour Group, zegt dat vele Britse regionale luchthavens op dit ogenblik als een commercieel bedrijf niet leefbaar zijn.

Tim Jones, voorzitter van de Devon and Cornwall Business Council, merkte op dat de luchthavens van Newquay en Exeter zouden profiteren van de sluiting, maar benadrukte dat ook Plymouth een luchthaven nodig heeft. "Plymouth is een internationale stad met internationale ambities en een internationaal zakenleven," voerde hij aan. "Plymouth heeft een luchthaven nodig om zijn toekomst vorm te kunnen geven." Kortere opstijg-afstanden en helikopters zou de luchthaven leefbaar moeten maken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home