Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 10, 2011

Mobiele telefoon in nagenoeg elk Amerikaans gezin

In de Verenigde Staten is 85 procent van de volwassenen eigenaar van een mobiele telefoon of van een ander mobiel apparaat dat als een telefoon kan gebruikt worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Er wordt aan toegevoegd dat 95 procent van de millennials een mobiele telefoon bezit, maar bij vijfenzeventigplussers valt dat terug tot 48 procent. Er wordt aan toegevoegd dat ook bij Generation X een penetratie van 92 procent wordt opgetekend en dat ook bij de oudere babyboomers nog altijd een penetratie van 84 procent wordt vastgesteld.

De onderzoekers voegen er aan toe dat 33 procent van de respondenten zonder mobiele telefoon, toch in een gezin met minstens één mobiel apparaat leven. "Dat betekent dat 90 procent, met inbegrip van 62 procent van de vijfenzeventigplussers, in een gezin met een mobiel apparaat woont," aldus het Pew Research Center. "Bij de millennials stijgt dat tot 97 procent en ook bij Generation X wordt een penetratie van 96 procent geteld."

Hoewel mobiele telefoons in de maatschappij nagenoeg gemeengoed zijn geworden, blijkt het niveau van engagement tussen de verschillende generaties grondig te verschillen. "Millennials blijken het toestel voor een brede waaier van toepassingen te gebruiken," wordt er opgemerkt. "Over alle generaties heen wordt de mobiele telefoon vooral gebruikt voor het nemen van foto's en het versturen van berichten, maar bij millennials komen daar internet, e-mail, games, muziek en video bij."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home