Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 19, 2011

Collega's hebben nood aan een bijscholing

Een groot gedeelte van de werknemers is van mening dat collega's best een bijscholing zouden kunnen volgen. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van opleidingsspecialist Driessen HRM Payroll bij ambtenaren en onderwijzend personeel. Daarbij wordt opgemerkt dat 80 procent van de ondervraagden dat een bijscholing nuttig zou kunnen zijn voor een aantal collega's. Eén op drie ondervraagden geeft aan zelf ook een directe behoefte te hebben aan een opleiding.

"Naast de kritische houding richting collega’s denkt 56 procent ook zijn eigen werk beter te kunnen doen als men een aanvullende opleiding gevolgd heeft," merken de onderzoekers op. "Bovendien beschouwt 95 procent opleidingsmogelijkheden een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde." Er wordt wel aan toegevoegd dat medewerkers wel erg bescheiden blijven wanneer ze een diploma of een certificaat hebben behaald.

Slechts iets meer dan 10 procent van het personeel binnen het onderwijs zou een opleidingscertificaat of diploma zichtbaar aan de muur hangen. Binnen de overheid zou zelfs minder dan 6 procent dat certificaat duidelijk zichtbaar aanbrengen. De onderzoekers merken nog op dat vooral medewerkers tussen vijfendertig en vierenveertig jaar voorstander zijn van opleidingen. In die leeftijdsgroep heeft meer dan 40 procent een directe behoefte aan een opleiding of training. Vanaf 45 jaar zegt echter gemiddeld 70 procent geen behoefte te hebben aan een opleiding.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home