Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 10, 2011

Amerikanen steeds meer als zelfstandige aan de slag

Steeds meer Amerikanen hebben een zelfstandige baan. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Daarbij wordt opgemerkt dat de Verenigde Staten op dit ogenblik 14 miljoen zelfstandigen tellen. Dat is een stijging met vijf miljoen tegenover eerdere cijfers. Er wordt aan toegevoegd dat vele werknemers beslissen om in een zelfstandige baan te stappen omdat vele bedrijven zich bijzonder terughoudend opstellen tegenover nieuwe aanwervingen.

Sara Horowitz, executive director van de Amerikaanse Freelancers Union, stelt te hopen dat deze cijfers de nodige aandacht zal vestigen op de situatie waarin vele Amerikanen zich op dit ogenblik bevinden. "Mensen wachten niet langer tot ze door een bedrijf worden aangeworven, maar beslissen om voor zichzelf te beginnen. Maar vaak moeten ze het daarbij stellen zonder een ziekteverzekering, pensioenplan of werkloosheidstegemoetkoming."

Amerikaanse bedrijven werken steeds meer met contractuele medewerkers en freelancers, want daarvoor moeten geen bijdragen voor de ziekteverzekering worden afgedragen. Horowitz merkt echter op dat de Amerikaanse maatschappij zich vragen moet stellen over die problematiek. "Men moet beginnen te onderzoeken op welke manier ook deze groep een sociale zekerheid kan gegarandeerd worden," merkt ze op. Horowitz verwacht dat in de toekomst de meeste Amerikanen als zelfstandige zullen werken in plaats van in vast dienstverband.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home