Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 08, 2011

Meerderheid Amerikanen verwacht nieuwe terroristische aanslag

In de loop van het decennium moet er opnieuw rekening gehouden worden met een grote terroristische aanval op de Verenigde Staten. Dat antwoordt 54 procent van de Amerikanen op een enquête van het bureau Harris. Ook verwacht 35 procent dat er dit decennium voor het eerst een vrouwelijke Amerikaanse president zal worden verkozen. Daarnaast verwacht 30 procent dat China de belangrijkste economische macht van de wereld zal worden, terwijl 29 procent een biologische of chemische aanval op de Verenigde Staten verwacht en 22 procent zegt dat de klimaatverandering een zware impact zal hebben. Anderzijds gelooft slechts 7 procent dat er een einde zal komen aan de obesitas-epidemie.

Er is ook slechts een kleine minderheid die geloof in een kernoorlog (8 procent), een Amerikaanse revolutie (8 procent) of het verdwijnen van de sigaret. Wanneer men echter een halve eeuw verder kijkt, blijkt 79 procent te geloven in een grote terroristische aanval op de Verenigde Staten. Daarnaast gelooft 82 procent dat de Verenigde Staten de volgende vijftig jaar een vrouwelijke president zal hebben, terwijl 62 procent ervan overtuigd is dat China de belangrijkste economie zal worden van de wereld. Ook gelooft 60 procent in een chemische of biologische aanval op de Verenigde Staten. Tevens voert 52 procent aan dat hernieuwbare bronnen de belangrijkste energievoorziening van de Verenigde Staten zal worden. Een even groot gedeelte gelooft dat er een middel tegen kanker zal worden gevonden.

Tegen het einde van deze eeuw gelooft 70 procent dat de klimaatverandering een grote impact zal hebben. Ook zegt 62 procent dat een nieuwe politieke stroming de republikeinen of democraten als één van de twee grootste partijen van de Verenigde Staten zal vervangen. Ook zegt 63 procent te vrezen voor een massaal watertekort. Een even grote groep zegt dat de levensverwachting tot boven de honderd jaar zal stijgen. Ook zegt 75 procent van de Amerikanen dat het menselijk leven op aarde uiteindelijk zal uitsterven, maar slechts 19 procent is ervan overtuigd dat dit nog in de éénentwintigste eeuw zal gebeuren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home