Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 10, 2010

Gratis thuisbezorging belangrijke pijler online verkoop

Online retailers gebruiken gratis thuisbezorging als een belangrijk verkoopsargument. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van het bureau ComScore. Daarbij wordt opgemerkt dat tijdens de laatste week van november 55,1 procent van de online aankopen gratis thuis werden bezorgd. Tijdens dezelfde week vorig jaar werd 45,6 procent van de aankopen gratis bezorgd. De onderzoekers voegen er aan toe dat gratis thuisbezorging door vele retailers als een promotie voor hun eindejaarscampagnes wordt uitgespeeld. Tijdens de eerste week van november dit jaar werden immers slechts 44,8 procent van alle online aankopen gratis thuisbezorgd.

"Gratis thuisbezorging is ongetwijfeld een belangrijke pijler geworden van de online aankoopbeslissingen," merkt Gian Fulgoni, voorzitter van ComScore, op. "De retailers spelen ook steeds meer in op die verwachting van de consument. Marktleiders zoals Amazon en Walmart hebben dit seizoen bij nagenoeg alle online aankopen gratis thuisbezorging aangeboden." Fulgoni voegt er aan toe dat de waarde van aankopen met gratis thuisbezorging gemiddeld ook 30 procent hoger ligt dan de andere transacties. Uit het onderzoek blijkt verder dat tijdens de eerste vijfendertig dagen van het eindejaarsseizoen voor meer dan 17,5 miljard dollar online werd uitgegeven. Dat is een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Er wordt aan toegevoegd dat er tot nu toe vier koopdagen met een online omzet van meer dan 800 miljoen dollar werden opgetekend. Cyber Monday werd met een bedrag van 1,03 miljard dollar de nieuwe recorddag uit de geschiedenis van de online retail. Daarbij werd een stijging met 16 procent tegenover de editie van vorig jaar opgetekend. Op de laatste dag van november werd een omzet van 911 miljoen dollar opgetekend. Dat is de derde beste dag uit de online retailgeschiedenis. Ook de twee daarop volgende dagen werden bedragen van respectievelijk 868 miljoen dollar en 850 miljoen dollar opgetekend. De groeicijfers in vergelijking met vorig jaar namen daarbij echt wel enigszins af.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home