Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 10, 2010

Eric Clapton verkoopt gedeelte gitaarcollectie

Muzikant Eric Clapton gaat een gedeelte van zijn uitgebreide gitaarcollectie verkopen om geld te verzamelen voor zijn rehabilitatie-kliniek. Tot de hoogtepunten van de veiling behoort onder meer een instrument dat de muzikant speelde bij de reünie-toernee van de supergroep Cream vijf jaar geleden. Geraamd wordt dat de gitaar een prijs van meer dan 13.000 pond zou kunnen halen. In totaal zullen meer dan honderdvijftig instrumenten worden verkocht. De verkoop heeft in maart volgend jaar plaats in het veilinghuis Bonhams in New York. De opbrengst van de verkoop gaat naar het Crossroads Centre in Antigua, dat door Clapton twaalf jaar geleden werd opgericht om verslaafden aan alcohol en drugs te behandelen.

Op de veiling worden ook instrumenten verkocht die werden geschonken door Jeff Beck, J.J. Cale en Joe Bonamassa. Onder meer worden instrumenten van de merken Fender, Gibson, Marshall, Martin en Music Man verkocht. Een aantal veilingelementen dateren nog uit de periode toen Clapton frontman was van Derek And The Dominos. De legendarische gitarist, die zelf in het verleden te kampen had met een verslaving aan drugs en alcohol, organiseerde eerder al veilingen voor zijn Crossroads Centre. Daarbij werden telkens opmerkelijke verkoopprijzen gerealiseerd. Blackie, de beroemde Fender Stratocaster van Clapton, leverde daarbij een bedrag op van 959.500 dollar.

Blackie werd door Clapton zelf samengesteld uit verscheidene Stratocasters die hij in Nashville had gekocht. Clapton begon in het begin van de jaren zeventig op het instrument te spelen en greep er tot het begin van de jaren negentig geregeld naar terug. Clapton vertelde enkele jaren geleden tegen Associated Press dat hij zelf al een lange tijd geen alcohol of andere drugs had gebruikt, wat naar eigen zeggen zijn leven compleet had veranderd. Hij voegde er aan toe met het Crossroads Centre die ervaring ook aan anderen doorgeven. De collectie wordt eind januari van Bonhams in Londen tentoon gesteld vooraleer de instrumenten naar de Verenigde Staten voor verkoop worden verscheept.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home