Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 09, 2010

Rusland wil grotere inbreng eigen farmaceutische industrie

De Russische eerste minister Vladimir Poetin heeft een investering van 122,9 miljard roebel beloofd om de nationale medische en farmaceutische industrie te moderniseren. De ondersteuning van de overheid moet volgens Poetin leiden tot doorbraken op het gebied van kwaliteit en innovatie. De Russische premier wil dat 90 procent van de essentiƫle geneesmiddelen en 50 procent van de medische uitrusting tegen het einde van het decennium op de binnenlandse markt geproduceerd zouden worden. Ook wil Poetin dat omvang van de export van de Russische farmaceutische industrie in de toekomst acht keer hoger zal liggen.

"De essentiƫle geneesmiddelen die premier Poetin in gedachten heeft, vertegenwoordigen volgens Nikolai Bespalov, hoofd analytisch onderzoek en advies bij Pharmexpert, 47 procent van de totale farmaceutische markt," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Dat past binnen het kader van het ontwikkelingsplan dat vorig jaar voor de farmaceutische industrie werd uitgewerkt. Daarin werd bepaald dat lokale producenten tegen het einde van het decennium 50 procent van de totale omzet op de markt voor geneesmiddelen moeten vertegenwoordigen. Op dit ogenblik blijft hun aandeel beperkt tot 20 procent. Viktor Khristenko, Russische minister van industrie en handel, benadrukte dat de overheidssubsidies cruciaal zijn voor het behalen van die doelstellingen.

Er moet volgens hem immers rekening gehouden worden met een belangrijke groei binnen de sector. "Ook volgens de meest conservatieve ramingen zal de farmasector het volgende decennium zes keer groter worden," aldus Khristenko. "Daardoor is de Russische farmaceutische sector verplicht om twaalf keer groter te worden." Volgens Bespalov zijn de plannen van de Russische premier ambitieus, maar tegelijkertijd perfect haalbaar. Poetin stelde nog dat Rusland door zijn grote afhankelijkheid van het buitenland veel te gevoelig is voor plotselinge prijsverhogingen of tekorten. Een eigen industrie moet volgens de Russische eerste minister ook ten goede komen aan de werkgelegenheid.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home